Krokiety z kapustą i pieczarkami

300 / 800g

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Chrupiące krokiety to potrawa o wyrafinowanym smaku, będącym połączeniem kwasowości i lekkiej goryczki kiszonej kapusty, całość okraszona nieco słonawą, złocistą panierką. Nie można zapomnieć o pieprznej ostrości, która również występuje w tej potrawie. Najlepiej smakuje podane z ciepłym barszczem czerwonym.

  • Składniki
Składniki

mąka pszenna, ziemniaki 20%, woda, ser 10.4% (z mleka), cebula 6.8%, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny

Może zawierać: soję, jaja, gorczycę

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 732 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 36,5 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 6 g
Sól 1 g