Krokiety z mozarellą i pieczarkami

300 / 800g

Krokiety z mozarellą i pieczarkami

Chrupiące krokiety to potrawa o wyrafinowanym smaku, będącym połączeniem kwasowości i lekkiej goryczki kiszonej kapusty, całość okraszona nieco słonawą, złocistą panierką. Nie można zapomnieć o pieprznej ostrości, która również występuje w tej potrawie. Najlepiej smakuje podane z ciepłym barszczem czerwonym.

  • Składniki
Składniki

Ciasto: woda, mąka pszenna, mleko, masa jajowa, sól, olej rzepakowy

Farsz: mięso wieprzowe 10%, mięso drobiowe 10%, cebula, bułka pszenna (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), frytura płynna (oleje roślinne: słonecznikowy, rzepakowy, palmowy), sól, pieprz

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 732 kJ / 175 kcal
Tłuszcz 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 36,5 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 6 g
Sól 1 g