Krokiety z kapustą i pieczarkami

300 / 800g

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Chrupiące krokiety to potrawa o wyrafinowanym smaku, będącym połączeniem kwasowości i lekkiej goryczki kiszonej kapusty, całość okraszona nieco słonawą, złocistą panierką. Nie można zapomnieć o pieprznej ostrości, która również występuje w tej potrawie. Najlepiej smakuje podane z ciepłym barszczem czerwonym.

  • Składniki
Składniki

Mąka pszenna, kapusta biała kwaszona 26% (kapusta biała, sól), woda, bułka pszenna tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), pieczarki 6,5%, cebula, mleko, frytura palmowa, masa jajowa pasteryzowana, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny.

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 821 kJ / 195 kcal
Tłuszcz 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 2,2 g
Białko 4,8 g
Sól 1 g