oferta

Pierogi

pierogi

RUSKIE

PIEROGI_320_ruskie

Naturalny skład:

Tradycyjne pierogi ruskie z polskim ziemniakiem robione według receptury babci.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • FRYTKOWNICA

    ico-frytownicarozgrzać tłuszcz do 180° C, piec pierogi do zrumienienia ciasta
  • GARNEK

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać polane tłuszczem

Z MIĘSEM

PIEROGI_320_z_miesem

Naturalny skład:

Jedne z najsmaczniejszych tradycyjnych pierogów z farszem mięsnym, można delektować się ich wybornym smakiem, dzięki czemu będziesz mieć więcej czasu na spotkanie z najbliższymi.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • FRYTKOWNICA

    ico-frytownicarozgrzać tłuszcz do 180° C, piec pierogi do zrumienienia ciasta
  • GARNEK

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać polane tłuszczem

LENIWE

PIEROGI_320_leniwe

Naturalny skład:

Oto one wspaniałe danie, które za wiele pracy nie wymaga i pewnie też dlatego tak się nazywa. Cały sekret to dobre ziemniaki.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • GARNEK - zalecane

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • PATELNIA

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać z cukrem, roztopionym masłem i cynamonem lub z konfiturą
    ico-rekawicapodawać z barszczem, bulionem bądź rozgrzanym tłuszczem

z kapustą i pieczarkami

PIEROGI_320_kapusta_grzyby

Naturalny skład:

To jedno z najlepszych polskich dań, farsz mocno doprawiony pieprzem jest bez dwóch zdań pyszny. Wyśmienicie smakuje z barszczem czerwonym, podsmażoną cebulą, jak również polane masłem z bułką tartą.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • GARNEK - zalecane

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • FRYTKOWNICA

    ico-frytownicarozgrzać tłuszcz do 180° C, piec pierogi do zrumienienia ciasta
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • PATELNIA

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać polane tłuszczem

ze szpinakiem i serem typu feta

PIEROGI_320_szpinak

Naturalny skład:

Pyszny i sprawdzony duet, grecka nuta, polskie warzywo, zdrowy szpinak i smakowity ser. Doskonałe połączenie składników dla duszy i ciała. Najlepiej smakują polane masłem lub śmietaną.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • GARNEK - zalecane

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • FRYTKOWNICA

    ico-frytownicarozgrzać tłuszcz do 180° C, piec pierogi do zrumienienia ciasta
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • PATELNIA

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • PATELNIA

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając

świąteczne

PIEROGI_320_grzybowe

Naturalny skład:

Najlepsze pierożki grzybkowe do barszczu są.... Przepyszny smak świąt, który możesz mieć na co dzień.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • GARNEK - zalecane

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • FRYTKOWNICA

    ico-frytownicarozgrzać tłuszcz do 180° C, piec pierogi do zrumienienia ciasta
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • PATELNIA

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać z barszczem, bulionem bądź rozgrzanym tłuszczem

Krokiety

krokiety

z mięsem

KROKIETY_mieso

Naturalny skład:

Ciasto (woda, mąka pszenna, mleko, masa jajowa, sól, olej rzepakowy); farsz (mięso wieprzowe 10%, mięso drobiowe 10%, cebula, bułka pszenna (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), frytura płynna (oleje roślinne: słonecznikowy, rzepakowy, palmowy), sól, pieprz).

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)

z kapustą i pieczarkami

KROKIETY_kapusta_grzyby

Naturalny skład:

Chrupiące krokiety to potrawa o wyrafinowanym smaku, będącym połączeniem kwasowości i lekkiej goryczki kiszonej kapusty, całość okraszona nieco słonawą, złocistą panierką. Nie można zapomnieć o pieprznej ostrości, która również występuje w tej potrawie. Najlepiej smakuje podane z ciepłym barszczem czerwonym.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 2-3 min. (800 W)

z pieczarkami i serem mozzarella

KROKIETY_pieczarki_mocarella

Naturalny skład:

To potrawa typowa dla jaroszy, fajna alternatywa dla krokietów z mięsem.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 2-3 min. (800 W)

ze szpinakiem i serem typu feta

KROKIETY_320_szpinak_feta

Naturalny skład:

Krokiety z dodatkiem aromatycznego szpinaku i słonej fety, to połączenie sprawia, że danie nie tylko jest niesamowicie aromatyczne, ale nieziemsko smaczne!

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 2-3 min. (800 W)

Domowe pyszności

domowe-pysznosci

Racuchy z jabłkami

DOMOWE_PYSZNOSCI_320_racuchy

Naturalny skład:

Racuchy są tradycyjną potrawą w kuchni polskiej. Najlepsze na ciepło, posypane cukrem pudrem lub z konfiturą.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać z cukrem pudrem i/bądź konfiturą

Naleśniki z serem

NALESNIKI_320_ser

Naturalny skład:

Ciasto (woda, mąka pszenna, mleko, masa jajowa, sól, olej rzepakowy); farsz (ser 29 % (z mleka), cukier, cukier wanilinowy).

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)

Naleśniki z serem i sosem

DOMOWE_PYSZNOSCI_320_nalesniki_truskawka

Naturalny skład:

Naleśniki z sosem truskawkowym możesz podać w formie deseru, ale także jako słodki obiad dla najmłodszych. Najlepiej udekoruj świeżymi truskawkami, a całość możesz posypać cukrem pudrem.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 2-3 min. (800 W)
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać polane sosem

Łazanki

DOMOWE_PYSZNOSCI_320_lazanki

Naturalny skład:

Danie z makaronem, proste i pożywne. Sięgamy po nie szczególnie jesienią i zimą, gdy organizm potrzebuje sporych ilości kalorii i świetnie radzi sobie z ich spalaniem. Wyśmienite również na chłodniejsze dni.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)

Kluski śląskie

DP_320_kluski_slaskie

Naturalny skład:

Kluski śląskie to jedno z tradycyjnych dań Kuchni Polskiej, które bardzo często gości u nas na stole. Nie znamy nikogo, kto by ich nie lubił.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • GARNEK - zalecane

    ico-garnekwrzucić do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 1-2 min.
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać polane tłuszczem

Placki ziemniaczane

DOMOWE_PYSZNOSCI_320_placki_ziemniaczane

Naturalny skład:

To tradycyjne danie daje ogromne możliwości twórczej inwencji. Polecamy z sosami, gulaszem, kwaśną śmietaną, białym serem, cukrem, konfiturą lub przetartym jabłkiem.

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • PATELNIA - zalecane

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem / masłem
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 1–2 min. (800 W)
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać z cukrem pudrem i/bądź konfiturą
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać z gulaszem, śmietaną lub w wersji na słodko z cukrem

Kluski z mięsem

DP_320_pyzy

Naturalny skład:

Kluski z mięsem to klasyczne połączenie ciasta z gotowanych ziemniaków z mięsnym nadzieniem. Dodatkiem do klusek mogą być buraczki lub nutka ulubionego sosu .

Masa netto:

300 g / 800 g

Sposób przygotowania:

  • GARNEK - zalecane

    ico-garnekwrzuć do osolonej wody, po wypłynięciu gotować 3-4 minut
  • KUCHENKA MIKROFALOWA

    ico-naczynieprzebić folię w opakowaniu
    ico-kuchenkapodgrzewać około 3-4 min. (800 W)
  • PATELNIA

    ico-naczynieprzełożyć danie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i zeszkloną cebulką
    ico-patelniapodgrzewać kilka minut obracając
  • SMACZNEGO!

    ico-rekawicapodawać polane tłuszczem